Az amerikai befektetési bank részvénypiaci stratégája a CNBC-nek osztotta meg véleményét, amely szerint a befektetők portfóliójuk diverzifikálása közben nem várt kockázatokkal szembesülhetnek - írja a Portfolio.hu. Az alacsony hozamkörnyezetben a befektetők a kockázatosabb eszközök, így a részvények felé fordultak, amit jól mutat, hogy jelenleg a történelmi csúcsa közelében tartózkodik az S&P 500 részvényindex, miközben a vállalati profitok közel két éve csökkenést mutatnak.

Véleménye szerint ma a legnagyobb rejtett kockázatot a hozamok további emelkedése hordozza magában, főként ha azokat fundamentálisan nem támasztja alá semmi. Ez pedig a kötvények leértékelődéséhez, míg a részvények túlértékeltségéhez vezet. A JP Morgan ezeken a magas árazási szinteken rövidtávon inkább oldalazásra számít az S&P 500 esetében, mint további jelentős emelkedésre. A hosszú távú felértékelődési potenciált korlátozza, hogy az 500 legnagyobb amerikai vállalatot tömörítő részvényindex jelenlegi árszintje szerintük nem bírja el a további kamatemelést, így hosszútávon esésre számít az amerikai befektetési bank.

Azt azonban külön kiemelte a részvénypiaci stratéga, hogy természetesen vannak még jó befektetési lehetőségek a piacokon. Azon szektorok részvényeit érdemes figyelni, amelyek nagy növekedési potenciállal bírnak és az értékeltségük is le van maradva a többitől, mint például az egészségügy.

A CNBC szerint a JP Morgan év végi célára az S&P 500-as indexre 2000 pont, ami több mint 5 százalékkal alacsonyabb a jelenlegi értéknél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!