A vírus miatt legyengült cégeket vásárolna fel az AutoWallis

Piaci súlyának erősödésére, új akvizíciós lehetőségekre számít hosszabb távon az AutoWallis Nyrt. a koronavírus hatására kialakult sokk utáni gazdasági környezetben - közölte a cég.
Szász Péter, 2020. március 20. péntek, 13:05
Fotó: Napi.hu

Az autógyártók e héten bejelentett, ideiglenesre tervezett leállásai a jelenleg még zavartalan készletellátásában a későbbiekben okozhatnak átmeneti fennakadásokat, de a korlátozó intézkedések visszavonása után a vásárlói aktivitás visszatértével párhuzamosan az ellátási láncok is várhatóan hamar helyreállnak. Mindazonáltal, a vállalati szektor egészéhez hasonlóan a koronavírus megfékezésére hozott intézkedések következményei érinteni fogják nemcsak az autógyárakat, hanem az értéklánc további szereplőit is.

Mindez a piac kisebb, kevésbé tőkeerős szereplőit kedvezőtlenebbül érintheti, így a tőkeerős AutoWallis stratégiájának megfelelően felkészül arra, hogy a normál üzletmenet helyreállása után akvizíciókat hajtson végre.

Az AutoWallis Igazgatósága a közgyűlési felhatalmazás birtokában sajátrészvény-vásárlást tervez, és az így megszerzett részvényeket későbbi akvizíciókhoz tervezi felhasználni.

Csökken a kereslet

A szalonlátogatások számában csak az utóbbi héten érzékelhető visszaesés, míg a megrendelések esetében a hatás később jelentkezhet. A vizsgált forgatókönyvek csak a vásárlások különböző mértékű elhalasztásával számolnak. Ezt támasztja alá a Kínában a napokban újranyitott autószalonok körében végzett felmérés, amely a teljes leállás után 53 százalékos látogatottságot mért, míg éves szinten mindössze 10 százalékos visszaesést vetít előre. Az átmenetileg visszaeső értékesítés és a turizmus leállása miatt leginkább érintett autókölcsönzés lassulásának negatív hatásai érezhetőek, ugyanakkor a szervizszolgáltatások a megszokott rend szerint folynak ma is.

Jelenleg 15 óráig vannak nyitva a szalonok, míg a szervizszolgáltatás eredeti nyitvatartással zavartalanul üzemel, és ehhez az alkatrészek is rendelkezésre állnak. A csoport tagjai az új helyzethez alkalmazkodva már rövid távon költségcsökkentéseket vezettek be ott, ahol ez nem kockáztatja az egészségvédelmet, és számolnak a kormány által elrendelt finanszírozási moratórium, a különböző várható támogatások kedvező hatásaival is. Mindettől függetlenül az AutoWallis Csoport önmagában, bármilyen intézkedés és forrásbevonás nélkül is legalább 12 havi zavartalan működést biztosító tartalékokkal rendelkezik, de természetesen a menedzsment dolgozik a helyzetnek megfelelő rövid és hosszútávú intézkedések megvalósításán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.03.20 14:32

Ugyanez megy egyébként Amerikában nagyban. Az ürügy egy influenzánál gyöngébb vírus, amiből globális hisztériát csinált az igazmondó liberálmédia. A kaszinók nem zárnak be, Magyarországon sem, csak az átlagembereket szivatják az ökörségeikkel. Lassan "kiderül", hogy a napfény az első számú közellenség, aki meg kirándulni, szabadba, napfényre megy az fasiszta, terrorista stb. A kaszinók pedig továbbra is nyitva, azok "immunisak" a borzasztó járványra.

A tetves kurva anyátokat, sorosbérenc mutyielvtársak!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

BattMan, 2020.03.20 14:18

@Sancho12:
Az "állami maffia" korlátlan tőkével rendelkezik, Mészáros és zsellérjei, a szotyis Orbánnal a hátuk mögött elkezdhetik a fekete táskával az ajánlatokat megtenni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Sancho12, 2020.03.20 13:23

@BattMan: Elindultak a hiénák,ki is lesz a következő????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

BattMan, 2020.03.20 13:19

A mocskos pénz megszólalt, az első hiéna ugatni kezdett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html