Hétfő óta folyamatosan gyengül a forint, szerdán átvitte a kurzus a 350-es lélektani határt is az euróval szemben.

Kora délután a 351-es és 352-es szint is megdőlt, majd miután elérhetővé vált a Facebookon Orbán Viktor miniszterelnök videója hanggal együtt, hirtelen 355,552-ig lőtt ki a euró ára.

Az euró/forint árfolyam 338-ról indult a héten, és azóta minden nap megdőlt a korábbi történelmi mélypont.

Estére sem javult a helyzet, az euró árfolyama továbbra is 354,20 forint körül mozgott. A magyar fizetőeszköz viszont a dollárral és a svájci frankkal szemben is nagyot ugrott.

A dollárral szemben 3,62 százalékot gyengült estére, ami 326,72 forintos dollárárfolyamot jelentett esete. Napközben a zöldhasúval szemben is dölt rekord, mégpedig 52 hetes mélyponton járt a forint 328,12-nél a Stooq.com adatai szerint.

A svájci frankkal szemben 2,4 százalékos volt a gyengülés, ez estére 336,21 forintos árfolyamot jelentett és ennél a devizapárnál is 52 hetes mélypontot ütött meg a forint 337,30-nál.

Szerdán napközben a dollár 1,5 százalékot erősödött az euróval szemben, 1,0846 dolláron jegyezték a közös európai pénzt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!