A legnagyobb olasz bank kedden azt közölte, hogy az adózott eredménye 722 millió euróra ugrott a szeptember 30-ával záródott három hónapban az egy évvel korábbi 483 millió euróról.

A gazdasági helyzet javulása tükröződött a rossz hitelek állományának zsugorodásában, a céltartalék az első kilenc hónapban 2,3 milliárd euró volt, 2011 óta a legalacsonyabb.

A negyedévben a kamatbevétel 1,91 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbi 2,11 milliárd euróról, a részvények és kötvények kereskedéséből származó bevétel pedig 135 millió euróról 1 millió euróra zuhant.

Az Intesa Sanpaolo szempontjából kulcsfontosságú az olasz gazdaság állapota, mert bevételének 80 százaléka az olasz piacról származik. Az olasz kormány prognózisa szerint idén 0,7 százalékkal nő a gazdaság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!