Bitcoin árfolyama egyetlen hét alatt közel negyedével emelkedett.

Elemzők szerint a legnagyobb kriptovaluta a jelenlegi értékéhez képest is akár további 20 százalékos pluszt is el tudna érni és az sem kizárt, hogy a jövő héten a 30 ezer dolláros lélektani határt is átlépi.

Coincash.eu
Kép: Coincash.eu

Justin Bennett elemzésében arra figyelmeztetett azonban, hogy ha a BTC 23 ezer dollár alatt zár, akkor nagy a valószínűsége, hogy nem tudja feltornászni magát a 30 ezres szintre.

A Bitcoin a hét elején még nagyon határozottan lépte át a 25 ezer dolláros lélektani határt, ami egyébként tavaly nyár óta egyszer sem sikerült.

A sikerhez vezető út

A nagy kiugrásnak legfőbb oka lehet

  • egyrészt a pénzügyi szektor stabilitásának a megingása,
  • valamint az emberek bizalmatlansága a hagyományos bankokkal szemben a bankcsődök miatt.

A cikk írásakor a Bitcoin 9 247 586 Ft-os árfolyamon áll.

Nem a Bitcoin volt egyébként az egyetlen, ugyanis az Ethereum kriptovaluta is szárnyalt a héten. 15 százalékos növekedés volt megfigyelhető a bankcsőd óta az ő esetükben.

Az Európai Unió szabályozni fogja a kriptopiacot

A kriptoeszközök piacairól szóló európai uniós rendelet várhatóan jövőre a harmadik negyedévben jelenik meg, célja védelmet nyújtani a befektetőknek, elősegíteni a pénzügyi stabilitás megőrzését.

Más pénzügyi eszközöktől eltérően a kriptoeszközöknél a befektető nem számíthat fogyasztóvédelmi segítségre és a letétkezelés sincs rendezve, továbbá az sem tisztázott, hogy egyáltalán minek tekinthetők ezek a termékek.

 

A magyarok 86 százaléka még sosem használt kriptovalutát

A magyar befektetők az átlagosnál nagyobb kockázatú befektetési formának tekintik a kriptovalutákat. Azok, akik kerülik a kriptovalutákat azzal indokolják döntésüket, hogy szerintük nem elég biztonságos, ahogy sokan adatvédelmi aggályokat is megfogalmaztak. A Bitcoinról ugyanakkor szinte mindenki hallott már. Bővebben>>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!