A forint az euróval szemben részben korrigálta az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki kamatdöntő ülését követően elszenvedett veszteségét.

Az euróövezeti mennyiségi monetáris enyhítő program kiterjesztéséről tett és az euró árfolyamát számottevően befolyásoló bejelentést követően az euró jegyzése 310 forint alatti szintről 314 fölé emelkedett még csütörtökön. A forint ehhez képest pénteken már valamelyest erősödött.

Az eurót este fél hétkor 312,44 forinton jegyezték, ami a forint 0,30 százalékos erősödésének felel meg a napi kezdőárfolyamhoz képest.

A forint svájci frankban 0,31 százalékkal erősödött pénteken, a frankot este fél hétkor 287,48 forinton jegyezték.

A dollárral szemben viszont gyengült a forint pénteken, 0,34 százalékkal 287,71 forintos dollár jegyzésre.

Az euró előző napi erősödését korrigálta pénteken, miután csütörtökön 1,0550 dollárról 1,0970 dollárig erősödött. Péntek este fél hétkor 1,0847 dolláron állt az euró, 0,72 százalékkal gyengébben napi kezdő árfolyamánál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!