A kút az első Bijell felfedezést lehatároló fúrás a blokkban, amely a Bijell-1 felfedező kutatófúrástól északnyugati irányban, 8 kilóméter távolságban, a Bekhme-1 kutatófúrástól pedig nyugat-északnyugati irányban, 26 kilóméter távolságban helyezkedik el. A kút a tervezett több mint 4700 méteres talpmélységét a Shaikan blokkban produktív triász összletben éri el - közli a Mol. A fúróberendezést a művelethez a MOL-csoport tagja, az INA leányvállalata, a Crosco biztosítja.

A Gulf Keystone Petroleum Ltd. (GKP), mint operátor tájékoztatása szerint a Shaikan-4 lehatároló fúrás - mely a Shaikan-1 felfedező kutatófúrástól nyugati irányban 6 kilóméter távolságban helyezkedik el - tesztelése folyamatban van, a munkaprogram első két rétegvizsgálata a triász rétegekben befejeződött. További öt rétegvizsgálat megvalósítását tervezzük a jura és triász rétegekben.

A Kurra Chine C rétegben elvégzett első rétegvizsgálat kezdeti beáramlási üteme elérte az 563 hordó olaj/nap és 3,65 millió köbláb (588 hordó egyenérték/nap) földgáz/nap ütemet. A Kurra Chine B sorozat alsó részének egy vékony rétegében elvégzett, még folyamatban lévő második rétegvizsgálat kezdeti beáramlási üteme elérte a 4970 hordó olaj/nap és 7,0 millió köbláb (1128 hordó egyenérték/nap) földgáz/nap ütemet - tartalmazza a bejelentés.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!