Az indexek a nyitás utáni fél és egy százalék közti gyengülést követően valamelyest csökkentették veszteségeiket, a Dow Jones IA és az S&P 500 index 0,3, a Nasdaq pedig 0,5 százalékkal áll előző napi zárószintje alatt.

Az eladási hajlandóságot a vártnál rosszabb egyesült államokbéli makroadatok is erősítették. A heti munkanélküliségi segélykérelmek adat mellett több indikátor is megjelent. A márciusi 2-ről 1,3 pontra esett a Philadelphiai Fed feldolgozóipari indexe áprilisban, míg az elemzők 3-4 pontos értéket valószínűsítettek. A Conference Board főbb makroindikátorokból összeállított vezető indexe -0,1 százalékra csökkent márciusban a korábbi 0,5 százalékos szintről, a prognózisok 0,1 százalékos értéket valószínűsítettek.

A pénzügyi szektor a Morgan Stanley és a tegnap szintén gyorsjelentő Bank of America vezetésével lefelé tart. Hasonló a helyzet a techszektorban, az egyes papírokat tekintve, az EBay a gyenge kilátások, az Apple pedig célárcsökkentése hatására gyengül.

A zárás után a Google, az IBM és a Microsoft is publikálja első negyedéves eredményszámait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!