Londoni elemzők: paritás alá gyengülhet az euró a dollárral szemben

Londoni pénzügyi elemzők szerint az amerikai és az euróövezeti monetáris politika várhatóan történelmi léptékűvé szélesedő széttartása miatt az 1:1-es árfolyamparitás alá gyengülhet az euró a dollárral szemben.
MTI-Eco, 2015. november 25. szerda, 17:05
Fotó: Reuters

A a Capital Economics szerint az Európai Központi Bank  (EKB) és a Federal Reserve irányadó kamatai között 2017 végére már 300 bázispont lesz a különbség, miközben az EKB valószínűleg mennyiségi enyhítési ciklusát is kiterjeszti.

Ebben a környezetben a ház modellszámításai szerint az euró akár 0,70 dollár/euróra is gyengülhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antisoros, 2015.11.25 18:21

..mivel márc 8-án 1, 048 volt az eu/ dol ,és a fibo azt mutatja a heti grafikonon ,hogy vissza megy oda ...,nem nagy elemzés ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html