Ma is mínuszban zárt Amerika

A szerdán bejelentett monetáris élénkítő lépések és a vegyes makroadatok után sem javult tovább a hangulat csütörtökön az amerikai részvénypiacokon, a részvényindexek ehelyett komoly esést szenvedtek el.
portfolio.hu, 2012. december 13. csütörtök, 23:29
Fotó: Napi.hu

Napi mélypontjuknál magasabban, de negatív tartományban zárták a csütörtöki kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. A Dow Jones 0,56, az S&P 500 0,66, a Nasdaq pedig 0,72 százalékos esést szenvedett el.

A piacnyitást követően nagyjából egy órával meredek esésnek indultak az amerikai részvényindexek. A piaci hangulat romlásában ismét szerepet játszott John Boehner vezető republikánus képviselő, akinek az amerikai költségvetési szakadékkal (fiscal cliff) kapcsolatos nyilatkozatát negatívan fogadták a piacok. Boehner szerint ugyanis a demokraták nem hajlandók jelentős kiadáscsökkentést végrehajtani, és adóemeléssel büntetnék a kisvállalkozásokat.

A szenátus demokrata vezetője, Harry Reid szerint viszont a Republikánus Párt vezetésének tudomásul kellene vennie az amerikaiak akaratát. A társadalom többsége ugyanis szerinte inkább a gazdagok adóterheinek megemelését támogatja, és a középosztály esetében szeretne adócsökkentést elérni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK