Magára talált a Dow, esett a Nasdaq és az S&P

Vegyesen zártak szerdán a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. szeptember 5. szerda, 23:00
Fotó: Shutterstock

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 22,98 ponttal, 0,09 százalékkal, 25 975,46 pontra növekedett.

Az S&P 500-as mutatója 8,04 ponttal, 0,28 százalékkal esett, és 2888,68 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 96,07 ponttal, 1,19 százalékkal lett kevesebb, és 7995,17 ponton zárt.

Előző nap mind a három fő New York-i index esett, mivel a befektetői hangulatot rontotta a félelem a globális kereskedelmi konfliktusok kiéleződésétől.

Donald Trump amerikai elnök arra készül, hogy ígéretéhez híven 200 milliárd dollár értékű kínai importcikkre vezet be pótvámot a héten. Szeptember 5-én, szerdán jár le a pótlólagos vámok bevezetését megelőző 30 napos társadalmi vita határideje, így a washingtoni kormányzat meghozhatja a döntést az új vámtarifákról.

A várakozásokkal ellentétben nem született megállapodás pénteken az Egyesült Államok és Kanada között az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény felülvizsgálatáról folyó tárgyalásokon, az egyeztetések szerdán folytatódnak.

A fotó forrása: Shutterstock.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK