Elsőként, a Fülöp-szigetek lépte meg, amit jó eséllyel más országok is megtesznek, és felfüggesztette az összes pénzpiaci eszköz kereskedelmét - írja a Reuters.

A koronavírus okozta végeláthatatlan árfolyamesések miatt már világszerte volt több ideiglenes felfüggesztés és egyéb óvintézkedéseket is tettek. Arra, hogy a piacot teljes egészében becsukják még nem volt példa.

Miután zuhanóban van világszerte az összes index, a Reuters által megszólaltatott elemzők szerint könnyen lehet, hogy máshol is a manilaihoz hasonló teljes piaczárról döntenek a hatóságok. Legközelebb ilyenre Malajziában lehet példa, ott a tervek szerint március 18-án zárják le a kereskedést.

A hatóságok persze jelen helyzetben csak azt dönthetik el, hogy melyik ujjukba harapjanak. Elemzők szerint a felfüggesztésnek több kára is lehet, mint haszna, mivel még inkább megrendíti befektetői bizalmat, és, ha lehet, még a mostaninál is hektikusabb kerekedés lesz amint újra megnyit a tőzsde.

Eddig nagyjából 14 ezer milliárd dollárnyi veszteség adódott össze a koronavírus miatt a pénzpiacokon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!