Már 320 felett az euró, tovább gyengülhet a forint

Átlépte az euró/forint keresztárfolyam szerdán a 320-as lélektani határt.
Herman Bernadett, 2019. március 27. szerda, 11:31
Fotó: Shutterstock

Utoljára február első felében volt olyan gyenge a magyar fizetőeszköz, mint most a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatdöntő ülését követően. Néhány napja még 313 forint körül volt az euró ára a devizapiacokon, szerdán már 320 forint fölött járt.

Matolcsy György jegybankelnök azonban laza monetáris politikát ígért a jövőben is. Ráadásul a nemzetközi jegybankok példáin felbuzdulva mennyiségi lazításba is kezd, egy vállalati kötvényvásárlási programot hirdetett meg az év közepétől 300 milliárd forint értékben.

Az Erste Befektetési Zrt. elemzésében arról írt, hogy az euró/forint árfolyam reggel már 319,5 forinton tartózkodott, itt lehet az első próbája a mostani gyengülési hullámnak. 320-321-nél egy erősebb ellenállásszint tornyosul, a csökkenő trendvonal is itt húzódik. Ezek áttörése esetén 321,9 forintnál van a 200 napos mozgóátlag.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2019.03.27 12:00

Szép volt Matolcsy Gyurka !!!!
A bandzsa pénzmágus megszólal és a forint ágyba kéri a reggelit. Nem először.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html