Maradt 304 forint körül az euró

Szerény mértékben ugyan, de tovább erősödött csütörtökön a forint az euróval szemben a bankközi devizapiacon.
MTI-Eco, 2016. október 6. csütörtök, 19:36
Fotó: Reuters

Az eurót este hét órakor 304,43 forinton jegyezték a kora reggeli 304,89 forint után, ami nagyjából megfelelt az előző esti árfolyamnak. Az eurót 305 forint alatt legutóbb tavaly májusban jegyezték.

A svájci frankkal szemben szintén erősödött kissé a forint, az árfolyam a kora reggeli 278,89-ről 278,44 forintra csökkent.

A dollárral szemben viszont gyengült a forint csütörtökön - a dollár jegyzése 272,28 forintról 272,83 forintra emelkedett - ami a dollár főbb devizákkal szembeni erősödésének tulajdonítható. Az euró árfolyama 0,43 százalékos gyengüléssel 1,1200 dollár alá csúszott, este hét órakor jegyzése 1,1160 dolláron állt.

A forint erősödése a magyar költségvetési, külső fizetési és növekedési mutatók javuló befektetői megítélésének tulajdonítható - véli az MTI. A pénzpiacokon erősödik az a meggyőződés, hogy a Fitch Ratings és a Standard & Poor's után a harmadik nagy nemzetközi hitelminősítő intézet, a Moody's is befektetésre ajánlott kategóriába emeli a magyar adósbesorolást novemberi felülvizsgálata során.

Csütörtökön ezt a várakozást a Saxo Bank vezető makrogazdasági elemzője Christopher Dembik is megerősítette az MTI-nek adott interjúban. Elmondta: a gazdaság a már megtörtént felminősítések tanúsága szerint is egyre jobb állapotban van és a befektetők is kevésbé érzékenyek a politikai kockázatokra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK