A euró délután öt óra körül 300,65 forintot ért, a dollárt 224,85 forinton jegyezték, 1,3370 dolláros euróárfolyam mellett. Egy svájci frankért 242,52 forintot adtak.

Most egyértelműen a nemzetközi események a meghatározóak, amelyek mellett teljesen eltörpülnek az olyan bejelentések, amelyeket ma a magyar nemzetgazdasági miniszter tett.

A nemzetközi adósságválság súlyosságát jelzi, és optimizmusra adhatnak okot az olyan hírek, amelyek szerint az európai mentő alap (EFSF) mellett az IMF is szerepet kaphat a válságkezelésben. Emellett pozitív fejleménynek tűnik, hogy az eddig egymást keményen kritizáló felek közötti ellentétek is enyhülni látszanak és egy globális együttműködés jelei kezdenek kirajzolódni. Ilyen például az amerikai pénzügyminiszter európai körútja, amelyen az euróválság megoldásáról egyeztet az uniós döntéshozókkal, vagy az a nagy fordulatot jelző hír, miszerint a kínai kereskedelmi miniszter bejelentette, hogy Kína növelni fogja az unióból és az USA-ból származó importját, illetve élénkíti az exportját a fejlődő országok piacai felé - mutatott rá Karsai Péter, a Commerzbank treasury sales munkatársa.

Csütörtökön a befektetők figyelmének központjában lehet a Nicholas Sarkozy francia elnök és Timothy Geithner találkozója - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!