A múlt heti két százalékot meghaladó árcsökkenés után a kőolaj világpiaci jegyzése tovább gyengült hétfőn délelőtt.

Hétfőn fél 11 után nem sokkal az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 30 cent (0,71 százalék) csökkenéssel, 42,11 dolláron állt - írja az MTI. A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 32 centtel, (0,80 százalékkal) 39,93 dollárra süllyedt. A múlt héten a Brent ára 2,9 százalékkal, a WTI jegyzése pedig 2,1 százalékkal esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!