Miután a vártnál jobb gazdasági adatok láttak napvilágot Kínából, az Egyesült Királyságból, illetve az USA-ból, az optimizmus lett az úr a piacokon. Az Egyesült Államokból az mozgatta a piacot, hogy a vártnál nagyobb mértékben bővült a tartós fogyasztási cikkek rendelésállománya szeptemberben, illetve Chicagói Fed aktivitási indexe is kedvezőbben alakult a prognosztizáltnál. Angliából a gdp alakulása okozott kellemes meglepetést, az ázsiai óriásban pedig a gazdasági index alakult a vártnál jobban. Mindezeknek köszönhetően fél órával a nyitás után a Dow Jones ipari átlaga 0,41, a Nasdaq 0,40, míg a S&P-500 0,49 százalékos pluszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!