Meglepetés GDP-adat húzta az indexeket

A hét utolsó kereskedési napja optimista hangulatban telt az USA-ban, az emelkedést egy vártnál kedvezőbb GDP-adat is segítette.
portfolio.hu, 2013. december 20. péntek, 22:40
Fotó: Napi.hu

Sok izgalom nem történt a mai kereskedés során, a vezető indexek lényegében 0,5-1 százalék körüli pluszban mozogtak, majd végül valamelyest a napi csúcsok alatt zártak, az S&P 0,6 százalékkal a tegnapi záróértéke felett, míg a Dow 0,4, a Nasdaq pedig 1,2 százalékot menetelt felfelé. A Mikulás-rali úgy tűnik idén is érezteti hatását az év vége előtt, a befektetők pedig láthatóan cseppet sem aggódnak a Fed napokkal ezelőtti bejelentése miatt.

Az év vége felé általánosságban megfigyelhető pozitív befektetői hangulat mellett a ma megjelent amerikai GDP-adat is segíti az emelkedést. Meglepő módon a felülvizsgált becslésnél is jóval magasabb számot mutat a végleges felmérése az Egyesült Államok bruttó hazai termékéről: a harmadik negyedévben a korábbi 3,6 százalék helyett valójában 4,1 százalékos bővülést látunk évesített negyedéves alapon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK