A kötvénykibocsátás sikeréhez hozzájárult, hogy az MVM Zrt. 2021 júniusában a 100 százalékban állami tulajdonú vállalatok közül elsőként, és eddig egyetlenként szerzett nemzetközi hitelminősítést.  Az egyre bővülő portfóliójával a teljes energetikai értékláncot lefedő, Közép- és Kelet-Európában is meghatározó piaci részesedéssel bíró MVM Csoportot a Standard and Poor's (S&P) és a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő ügynökség is befektetési kategóriába sorolta.

Jelezték, a most kibocsátott eurókötvény minősítése mindkét hitelminősítőnél a kibocsátó minősítésével azonos, szintén befektetési kategóriájú (S&P: BBB-, Fitch: BBB).

A társaságot a kibocsátásban a BNP Paribas, az Erste Bank, a Goldman Sachs, a J.P. Morgan, az OTP Bank és az UniCredit Bank is támogatta.

A sikeres kötvénykibocsátás tükrözi a nemzetközi befektetőknek az MVM Csoport jövőjébe vetett bizalmát és tovább erősíti az MVM elkötelezettségét az üzleti stratégiájának megvalósítására.

Az MVM Csoportnak ez már a második sikeres kibocsátása: az MVM Zrt. 2021-ben első állami vállalatként 55 milliárd forint névértékű aukciót hajtott végre a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramja keretében.

A mostani benchmark méretű, 500 millió euró összegű, 6 éves lejáratú vállalati kötvénykibocsátás azonban a nemzetközi tőkepiacokon is megalapozza az MVM Csoport jelenlétét - olvasható a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!