Negatív hangulatban kezdődött a hónap utolsó kereskedési napja az amerikai tőzsdéken, az Európával kapcsolatos aggodalmak mellett ma a csalódást keltő amerikai makroadatok is pesszimizmusra adtak okot a befektetők körében. Az irányadó amerikai indexek 1 százalék körüli esésekkel kezdték a kereskedést, napközben azonban nagy fordulatot vettek azon spekulációkra, miszerint már készül Spanyolország megmentésének terve. A kereskedést végül mérsékelt csökkenésekkel fejezték be az indexek, de így is két éve nem volt ilyen rossz hónapja a Dow indexnek.

Magára talált a nap végére viszont a Facebook árfolyama, miután napközben 5 százalékos mínuszban is járt a papír, a kereskedést végül 5 százalék feletti erősödéssel, 29,6 dolláron fejezte be.

A mai kereskedésben a Dow 0,2 százalékot veszített értékéből, amivel az elmúlt hónapban 6,2 százalékot esett. Ezzel nemcsak hogy megtört a hét hónapja tartó emelkedő sorozat, ami az index havi teljesítményét illeti, de 2010 májusa óta a legrosszabb hónapját tudhatja maga mögött az amerikai blue-chipeket tömörítő index, ha a százalékos változást tekintjük.

Az S&P szintén 0,2 százalékot esett ma, ezzel 6,3 százalékkal került lejjebb az elmúlt hónapban, a Nasdaq pedig 0,4 százalékot veszített értékéből, így a hónapot 7,2 százalékos csökkenéssel zárta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!