A hétfői és a keddi zuhanás után szerdán is mélyrepülésben vannak a Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozóhoz köthető részvények a Budapesti Értéktőzsdén. A délelőtti órákban az Opus Global árfolyama 294 forintig süllyedt, ami kétéves mélypontot jelent.

A kormányfővel jó kapcsolatot ápoló vállalkozó az önkormányzati választások óta már több mint 25 milliárd forintnyi árfolyamveszteséget szenvedett el tőzsdei cégeiben lévő pakettjein. A befektetők a legjobban az Opust büntették az elmúlt napokban, amelynek az árfolyama péntek óta már lassan 15 százalékos mínuszban van, de a Jászai Gellért által dominált 4iG is csaknem 8 százalékot esett péntek óta. Jászai emiatt körülbelül 2,5 milliárd forinttal vált szegényebbé a héten. (A 4iG-ben Mészáros Lőrinc befolyása nyáron 21 százalékra csökkent.)

A befektetők vélhetően azért büntetik a cégeket, mert az önkormányzati választások eredménye láttán bizonytalanabbá vált, hogy a következő években hogyan alakulnak majd a választások. Az ellenzéki sikerek ugyanis kedvezőtlenül befolyásolhatják ezeknek a vállalatoknak a nyereségtermelő képességét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!