Mi várható ma az európai tőzsdéken?

Vegyes mozgással, minimális elmozdulás várható a fontosabb nyugat-európai tőzsdéken a szerdai kereskedés kezdeti szakaszában a keddi záróértékekhez képest.
Dzindzisz Sztefan, 2017. július 5. szerda, 08:38
Fotó: Napi.hu

Elemzők rámutattak arra, hogy a vezető ázsiai tőzsdéken is vegyes volt a kép, kedden zárva volt a Wall Street nemzeti ünnep miatt. Szerdán napközben alig lesz makrogazdasági adat. Kiemelkedik közülük az euróövezet és a nagy euróövezeti tagállamok szolgáltatóipari és kompozit beszerzésimenedzser-indexe júniusról az IHS Markit felmérése alapján.

Kedden a londoni börze FTSE100 indexe 0,36 százalékkal, a frankfurti DAX30 0,31 százalékkal, a párizsi CAC40 mutató pedig 0,40 százalékkal gyengült - írja az MTI.

Szerda reggel, röviddel 8 óra előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 8 cent csökkenéssel 49,53 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK