Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta: érdemi elmozdulást nem vár a magyar börzén, és az elmúlt napokhoz hasonlóan alacsony lesz a forgalom. Piacmozgató hatása lehet a délelőtti európai makroadatoknak, így az euróövezeti, a német, a brit, az olasz és a francia beszerzésimenedzser-indexeknek.

A befektetők partvonalra vonultak, és a Brexittel kapcsolatos újabb fejleményekre várnak - tette hozzá.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-hez eljuttatott kommentárjában jelezte: csendes kereskedésre számítanak a kelet-európai tőzsdéken, miután Csehországban kétnapos munkaszünet kezdődött, és egyre kevesebb hír érkezik a nyári időszakban. A magyar piacra lényeges hír nem érkezett, az árfolyamokat az európai negatív korrekció határozhatja meg - írta.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 60,56 pontos, 0,23 százalékos csökkenéssel, 26 268,11 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 4,2 milliárd forint volt. A Mol 55 forinttal, 0,33 százalékkal, 16 550 forintra csökkent, 779,9 millió forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 32 forinttal, 0,51 százalékkal, 6280 forintra esett, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,68 százalékkal, 436 forintra gyengült, forgalma 246,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,53 százalékkal, 5700 forintra erősödött, a részvények forgalma 601,0 millió forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!