Minimálisra csökkent az E-Star magyar bankhitele

Deák Bálint, 2013. február 27. szerda, 08:07
Fotó: Napi.hu

Az E-Star ESCO Kft. mintegy 100 millió forint összeget kifizetett a Raiffeisen Banktól kapott hiteléből - jelentette be az E-Star a BÉT honlapján.  Így a cég kezességként fenntartott kölcsöne ugyanekkora összeggel csökkent. Szintén az E-Star Nyrt. tulajdonában lévő E-Star POLSKA pedig azt közölte, hogy a tartozás fenmaradó részét megvette a banktól. Ezek után az E-star csoport szinten már csak 80 millió forintmagyar bankhitel állománnyal rendelkezik. Az ügyletek részei a korábban megkezdett hitel restrukturálásának. A mostani tranzakciókkal a csoport korábbi, 4,5 mrd forint összeget elérő magyarországi banki hitelállomány 80 millió forintra csökkent. Azt, hogy miből sikerült kifizetni a tartozást a közlemény nem jelzi, de már korábban is a lengyel leány volt az, amely a Raiffeisen hitelének behajtóhoz került részét is kifizette. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy a lengyel cég működik a legeredményesebben, és a legtöbb készpénzt termeli jelenleg a csoporton belül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK