Minimálisra csökkent az E-Star magyar bankhitele

Az E-Star ESCO Kft. mintegy 100 millió forint összeget kifizetett a Raiffeisen Banktól kapott hiteléből − jelentette be az E-Star a BÉT honlapján.
Deák Bálint, 2013. február 28. csütörtök, 06:08
Fotó: Napi.hu

Így a cég kezességként fenntartott kölcsöne ugyanekkora összeggel csökkent. Szintén az E-Star Nyrt. tulajdonában lévő E-Star Polska pedig közölte, a tartozás fennmaradó részét megvette a banktól. Ezek után az E-Star-csoport szinten már csak 80 millió forint magyar bankhitelállománnyal rendelkezik a korábbi 4,5 milliárd forintos összeg után.

Az ügyletek részei a korábban megkezdett hitel restrukturálásának; a tartozás kifizetésének forrását a közlemény nem jelzi, de korábban is a lengyel leány fizette ki a Raiffeisen hitelének behajtóhoz került részét. A csoporton belül a lengyel cég működik a legeredményesebben, termeli a legtöbb készpénzt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK