A nap végére is mínuszban maradt a BUX, ahogy napközben sem tudott emelkedni.

Rossz hangulatban telt a kereskedés, a nap vesztese a Mol volt, amely bő 1,5 százalékkal esett. A magyar olajpapír komolyabb gyengülését egy fontos árfolyamszint, az úgynevezett 100 napos mozgóátlag letörése okozhatta - magyarázta Pleschinger Gyula, az MKB Bank igazgatója az M1-en az MTI szerint.

A BUX teljesítménye ezzel együtt nagyjából szinkronban van a nemzetközi tőzsdékkel - tette hozzá -, mind a nyugat-európai, mind az amerikai piacon inkább árfolyamcsökkenést lehetett látni. Ennek az lehet a fő oka, hogy az Egyesült Államokban emelkedésnek indultak a államkötvényhozamok, ami növeli a kockázatmentes befektetések vonzerejét a kockázatosabb tőzsdei termékekhez képest. Valószínűleg a szerdai kereskedést is alapvetően ez befolyásolta - mondta.

  • A Mol árfolyama 52 forinttal, 1,69 százalékkal 3030 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 60 forinttal, 0,55 százalékkal 10 790 forintra esett, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,42 százalékkal 471 forintra gyengült, forgalma 158,5 millió forint volt.
  • A Richter-papírok 60 forinttal, 0,90 százalékkal 6760 forintra erősödtek, forgalmuk 1,4 milliárd forintot ért el.
  • A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4367,11 ponton zárt szerdán, ez 4,52 pontos, 0,10 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

A teljes forgalom 9 779 millió forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!