Mínuszban zárt Amerika

Délután még a vártnál is jobb amerikai munkaerőpiaci adatok láttak napvilágot. A piaci szereplők ennek hatására elkezdték beárazni az esetleges kamatemelést, ez pedig lefelé húzta a vezető amerikai indexek teljesítményét.
portfolio.hu, 2015. március 6. péntek, 22:38
Fotó: Reuters

A nap végére a főbb indexek mínuszban zártak. A legrosszabb teljesítményt ma a Dow Jones mutatta fel 1,54 százalékos mínusszal, de nem sokkal maradt le a sorban az S&P 500 sem mínusz 1,43 százalékos záróértékével. A Nasdaq 1,12 százalékos esést produkált - írja a Portfolio.hu.

A Dow komponensei közül mindegyik negatív tartományban zárt, a P&G és a Johnson&Johnson voltak a nap vesztesei egyaránt mínusz 2,5 százalékkal.

Délután tették közzé a legfrissebb munkaerőpiaci adatokat a tengerentúlon. A vártnál 55 ezerrel több, 295 ezer új nem-mezőgazdasági munkahely jött létre februárban az USA-ban, ez pedig ismét előtérbe hozta a Fed közelgő kamatemelése iránti várakozásokat. A tengerentúli indexek már a nyitást követően gyengülni kezdtek az adatok hatására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK