Míg Londonban "mindössze" nem sokkal több mint 1 százalékkal süllyedt a mutató, addig Frankfurtban és Párizsban 2 százalékot meghaladó mértékű gyengülést tapasztalhattak.

A nap legnagyobb várakozással övezett eseménye az ECB kamatdöntő ülése volt, amelyen tulajdonképpen nem született meglepetés, viszont az azt követő elnöki kommentet a piacok nem fogadták kedvezően. Főleg azon momentumát, miszerint Draghi-elnök elvetette a széleskörű jegybanki kötvényvásárlásokat. Mindez leforrázta a befektetőket, ahogyan az egyik piaci szereplő a Marketwatchnak fogalmazott. Az Európai Bankfelügyelet (EBA) által ismertetett stresszteszt eredménye sem adott okot túl nagy örömre. A csütörtök este kezdődő EU-csúcsról érkező híreket várhatóan ugyancsak árgus szemekkel követik majd a tőzsdéken.

A tengerentúli piacok sem teljesítettek sokkal jobban, a főbb Wall Street-i indexek is pirosban álltak este hét óra körül. Az amerikai befektetők továbbra is európai társaikkal együtt aggódnak az öreg kontinens jövőjéért, és az ebből fakadó bizonytalanság a kedvező munkaerőpiaci adatot könnyedén a háttérbe szorította.

A pénzügyi szektor részvényeit viselték meg leginkább a csalódást keltő hírek, a Commerzbank a maga 11 százalékos zuhanásával még az amúgy gyenge mezőnyből is kilóg. Ezúttal az olaj és az arany irányadó határidős jegyzése is lefelé tartott - egyaránt közel 2 százalékot veszítve árából az arany alig valamivel 1710 dollár fölé ereszkedett, míg az olaj jócskán visszahullott a 100 dolláros határ alá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!