Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Fontos szintet tört át a csütörtöki kereskedésben a BUX index, 41 000 pont fölé emelkedett, és a tavaly januárban elért 41 609 pontos történelmi maximuma felé közelíthet a következő kereskedési napokon - mondta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője. A nemzetközi befektetői hangulat pozitív, így az elemző szerint folytatódhat az emelkedés Budapesten is.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI kérdésére kifejtette, miután Magyarországon nem várható jelentősebb adatközlés, a nemzetközi befektetői hangulat lehet az irányadó a BÉT-en. Csütörtökön pozitív volt a kereskedés hangulata Amerikában, továbbá az ázsiai kereskedésre is az optimizmus volt a jellemző - idézte fel, majd hozzátette: az európai határidős indexek azonban egyelőre iránykeresést jeleznek előre, így a magyar piacon is leginkább erre lehet számítani.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 247,01 pontos, 0,60 százalékos emelkedéssel, 41 180,05 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 14,1 milliárd forint volt. Az OTP átlépte a tavaly december 5-én elért 11 850 forintos történelmi csúcsát, csütörtökön a napi maximuma 11 930 forint volt, ami új rekord a bankpapír árfolyamában. A bankpapír a kereskedést 11 900 forinton, 210 forintos, 1,80 százalékos erősödéssel zárta, forgalma 8,0 milliárd forintot tett ki. A Mol árfolyama 8 forinttal, 0,25 százalékkal 3200 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,51 százalékkal 458 forintra esett, forgalma 619,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 45 forinttal, 0,77 százalékkal 5870 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!