MNB-kötvényprogram: kibocsátást tervez a Masterplast

A Masterplast Nyrt. kötvényeket tervez kibocsátani a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett növekedési kötvényprogramban (nkp) - tette közzé a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
K. Kiss Gergely, 2019. szeptember 9. hétfő, 22:17
Fotó: Stockfresh

A közlemény szerint a Masterplast teljesítette a hitelminősítési eljárást, amit az MNB felkérésére a Scope Ratings GmbH végzett. A független nemzetközi hitelminősítő legfeljebb 6 milliárd forintnyi kötvény kibocsátásával számolt, amelynek eredményeképpen a kibocsátandó kötvények minősítése B+, ami megfelel az MNB kötvényprogram elvárásainak - írja az MTI.

A Masterplast tervei szerint a kötvénykibocsátásra november végéig sor kerül, amiben szervezőként, forgalmazóként a Raiffeisen Bank támogatja. A kötvényeket az MNB elvárásaival összhangban a kibocsátást követő 180 napon belül bevezetik a BÉT által működtetett kötvénypiacra.

A jegybank július 1-jén indította el a vállalatoknak szóló növekedési kötvényprogramját: a vállalatok által forintban kibocsátott, legalább B+ minősítéssel rendelkező vállalati kötvényeket vásárolhat meg a jegybank, vállalatcsoportonként maximum 20 milliárd forint értékben.

Az építőanyagokat gyártó vállalat az év első hat hónapjában 50,58 millió euró bevételt ért el, ami éves összevetésben 11 százalékos növekedés, 2,06 millió eurós adózás utáni nyeresége 21 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

A Masterplast 100 forint névértékű törzsrészvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír hétfőn 710 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 750, a legalacsonyabb 590 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK