A Wall Street indexei fél százalékos, a főként fejlett technológiai cégek papírjait forgalmazó Nasdaq piac Composite indexe pedig egy százalékos nyereséget ért el a kezdést követő fél órában.

A részvényekre a fix hozamok csökkenése terelte vissza a befektetői érdeklődést. A tíz éves kincstárjegy hozam visszahúzódott a szerdán elért három százalékos szintről, csökkentve a fix hozamú befektetési eszközök vonzerejét.

A folyamatban lévő első negyedéves eredmény beszámoló szezont nagy befektetői érdeklődés övezi. A már publikált beszámolók nyolcvan százaléka tartalmazott az elemzői várakozásokat meghaladó eredmény adatokat.

A bevételének másfélszeres növekedéséről beszámoló Facebook részvénye kilenc százalékkal erősödött és ezzel nagyban hozzájárult a Nasdaq Composite index egy százalékos erősödéséhez.

Az Advanced Micro Devices integrált áramkör gyártó vállalat is várakozáson felüli első negyedéves eredményt tett közzé, részvénye tizenkét százalékkal erősödött.

A Chipotle étterem lánc részvénye húsz százalékkal erősödött szintén az elemzői várakozásokat felülmúló eredményének köszönhetően.

Az olajár emelkedett a Washingtonból érkező hírek hatására. Emmanuel Macron francia elnök kifejezte reményét, hogy Donald Trump elnök ismét életbe lépteti az Irán elleni szankciókat. Ezzel párhuzamosan hírek érkeztek a venezuelai olajtermelés csökkenéséről is, valamint a változatlanul nagy olaj iránti kereslet is hozzájárul a tartósan magas árakhoz. Az olajár az elmúlt négy hétben már 15 százalékkal emelkedett.

A Brent nyersolaj ára hordónként 74,44 dolláron 0,59 százalékkal állt magasabban európai idő szerint délután négy órakor a globális kereskedelemben, míg a WTI 68,08 dolláron 0,04 százalék áremelkedést mutatott.

A dollár erősödött, az arany ára csökkent. Az eurót 0,34 százalékkal jegyezték gyengébben 1,2120 dolláron, az arany határidős jegyzése legközelebbi teljesítésre 0,32 százalékkal 1318,60 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!