Nagy dobásra készülhet Mészáros

Felfüggesztették az Opimus Nyrt. részvényeinek tőzsdei kereskedését csütörtökön 9 óra 50 perctől a tőzsdenap végéig.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 16. csütörtök, 10:49
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közölt határozat indoklása szerint a társaság a papír árfolyamát jelentősen befolyásoló tájékoztatást fog közzétenni a nap folyamán - írja az MTI.

Az Opimus-részvények, valamint a Konzum Nyrt. papírjainak kereskedése is szünetelt hétfőn.

A társaságok hétfői tájékoztatása szerint az Opimusban 14 százalékos részvénycsomagot szerzett a Konzum PE Magántőkealap, amely nyilvános vételi ajánlattal tovább kívánja növelni befolyását a társaságban, összehangoltan eljárva a Konzum Management Kft.-vel, valamint Mészáros Lőrinccel. (Mészáros már külföldre kacsintgat.)

Mészáros Lőrinc nemrég szerzett 16,9 százalékos részesedést az Opimusban, a hétfői bejelentés szerint pedig további 7,47 százalékos részvénycsomagra is ajánlatot tett, így összesen a cég 24,37 százalékát tulajdonolja, amennyiben az ajánlatát elfogadják. (Az átszervezés után a Konzum-csoportnak összesen 40,4 százalékos részesedése van az Opimusban.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK