Nagy eséssel kezdett New York

A hétfői vegyes zárás után az eszkalálódó amerikai-kínai kereskedelmi viszály miatt nagy indexcsökkenéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon - írta az MTI.
Domokos Erika, 2018. június 19. kedd, 15:53
Fotó: Shutterstock

New Yorkban a DJIA-30 index 0,90 százalék, az S&P-500 index 0,95 százalék, a Nasdaq Composite index 1,14 százalék veszteséggel indult neki a keddi kereskedésnek.

A kereskedelmi feszültség fokozódása a kínai tőzsdéken is visszavetette az indexeket, Sanghaj 3,8 százalékkal, Sencsen 5,8 százalékkal esett. Hasonlóképpen az európai tőzsdék is mélyen mínuszban mozogtak az amerikai tőzsdék nyitásakor. A páneurópai Stoxx 600 index 0,7 százalék, az FTSE Eurofirst 300 index 0,8 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,1 százalék veszteséget mutatott.

A kínai üzletben erősen érdekelt amerikai ágazatok, a félvezetőipar, a gépipar és a repülőgépipar papírjai már a tőzsdén kívüli kereskedelemben nagyot gyengültek. A Qualcomm, az Advanced Micro Devices és az Nvidia egy százalékkal, a Caterpillar és a Boeing több mint egy százalékkal gyengült.

Az újból fellángolt amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek miatt romló befektetői környezetben az olajár csökkent: a Brent 0,70 százalékkal hordónként 74,81 dollárra, a WTI 1,64 százalékkal 64,61 dollárra.

A dollár erősödött, az eurót 0,54 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1560 dolláron. Az arany határidős jegyzése 0,20 százalékkal unciánként 1277,50 dollárra csökkent.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK