Az Alteo Group árbevételét 41 százalékkal, 9.549 millió forintra növelte 2016 első kilenc hónapjában, az Ebitda-szintű eredmény pedig 141 százalékos növekedéssel 2.116 millió forintra emelkedett. A vállalat az első három negyedévet 961 millió forint nettó eredmény mellett zárta.

Az árbevétel 22 százaléka származott villamosenergia-kereskedelemből, míg az energiatermelés 58 százalékát adta az árbevételnek. Az egyre jobban teljesítő, külső partnerek számára nyújtott üzemeltetési és karbantartási szolgáltatások részesedése a mutatóból már elérte a 14 százalékot.

Kiváló első kilenc hónapot zártunk, hiszen Ebitdánk már most meghaladja a kétmilliárd forintot. A Sinergy-vel kibővült jelenlegi portfóliónk éves Ebitda-termelő kapacitása az időjárási viszonyok és az energiapiaci trendek függvényében 2-2,5 milliárd forint között ingadozhat éves szinten, a kilenc havi teljesítményünk alapján az idén jó eséllyel a sáv tetejét is megcélozhatjuk - mondta Ifj. Chikán Attila, a cégcsoport vezérigazgatója.

A cég fegyelmezett költségpolitikájának és gazdálkodásának bizonyítéka, hogy amíg az árbevétel 41 százalékkal növekedett, addig a közvetlen ráfordítások arányának emelkedése ettől jelentősen elmaradt, az év első kilenc hónapjában mindössze 29 százalékos volt.

A csoport az elmúlt hónapokban több hosszú távú szerződését is sikeresen hosszabbította meg a vállalatcsoport, többek között a győri Audi Hungaria Motor Kft.-vel fennállót, amelyet további öt évvel nyújtottak meg a felek.

E megállapodások egyrészt mutatják az általunk nyújtott ipari energetikai szolgáltatások létjogosultságát és magas minőségét, másrészt pedig a befektetők számára is biztonságot jelent a kiszámíthatóság. Nem titkolt célunk, hogy az új ügyfelek mellett a már meglévő partnereinkkel is sokáig együtt dolgozzunk a jövőben - hangsúlyozza a vezérigazgató.

Gőzerővel dolgozunk a sikeres részvény-kibocsátás révén bevont források befektetésén. A szóba jöhető projektek értékelése és a befektetési döntések előkészítése jelen pillanatban a vállalat stabil működtetése mellett a legfontosabb feladatunk - mondta Ifj. Chikán Attila.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!