Nagyösszegű hitelmegállapodást kötött a Mol

A Mol Nyrt. 2016. június 29-én egy 615 millió euró (195 milliárd forint) összegű rulírozó hitelről szóló megállapodást írt alá tíz bankkal - tette közzé a társaság szerdán a BÉT honlapján.
MTI, 2016. június 29. szerda, 20:45
Fotó: Napi.hu

A hitelszerződés refinanszírozza az 1000 millió euró összegű rulírozó hitelszerződés 2016 júniusában lejárt 439 millió euró összegű részét. A kedvező piaci környezet és a refinanszírozás bejelentését követő pozitív piaci visszajelzések hatására a Mol 615 millió euróra növelte az új hitelkeret összegét.

A hitelszerződés 5 éves futamidejű és további kétszer egy évvel meghosszabbítható, illetve lehetőség van a keretösszeg megnövelésére 300 millió euróval. A szerződés tetszőlegesen lehívható amerikai dollárban és euróban is. A szerződés aláírása rendkívül versenyképes finanszírozási feltételeket biztosít a Molnak.

A hitelszerződés koordinátora az Erste Group Bank AG, valamint a BNP Paribas, az ügynöki szerepet az Erste Group Bank AG látja el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK