Nagyot drágult az OTP

Az OTP-részvények húzták fel hétfőn a BUX-ot, mérsékelt forgalom mellett.
Napi.hu, 2015. június 22. hétfő, 18:07
Fotó: Reuters

A BUX 304,46 pontos, 1,42 százalékos emelkedéssel, 21 775,40 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a stagnáló Richter-papírok kivételével erősödtek.

A BUX-ot  a 3,2 százalékkal 5477 forintra dráguló OTP húzta fel a leginkább, a bankpapírok forgalma 4,0 milliárd forintot tett ki. Puzsár József, a KBC Equitas elemzője szerint az OTP-nek fontos technikai szintet, az 5450 forintot sikerült átugrania.

A Mol 155 forinttal, 1,1 százalékkal 14 400 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,8 százalékkal 404 forintra emelkedett, forgalma 244,8 millió forint volt. A Richter-papírok 4260 forinton stagnált, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

Puzsár József szerint a BUX a hétfői 1,4 százalékos emelkedéssel is inkább az alulteljesítők között van, a német vagy a francia tőzsdeindexek több mint 3 százalékkal emelkedtek a záráshoz közeledve. A görögökkel kapcsolatban pozitív információk jöttek reggel, valamint délután, az eurózónás pénzügyminiszterek találkozója után kiadott sajtóközleményben is inkább pozitív hangot ütöttek meg az elemző szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK