Nagyot estek az amerikai tőzsdék

Rossz volt a hangulat az amerikai tőzsdéken is, a vezető indexek mintegy 2-3 százalékkal estek, miután kiújultak a növekedési félelmek, s az egyik amerikai jegybankár beszédében idei kamatemelésről beszélt.
portfolio.hu, 2015. szeptember 28. hétfő, 23:56
Fotó: Napi.hu

A hétfői kereskedésben a globális gazdasági növekedés lassulása és a Fed kamatemelési ciklusának indulásával kapcsolatos bizonytalanság miatt jelentős eladói nyomás alá kerültek az amerikai tőzsdék is, a Dow Jones végül 1,9, az S&P 500 2,6, míg a Nasdaq Composite 3 százalékkal került lejjebb - írja a Portfolio.hu.

Az S&P 500 ezzel a pszichológiailag fontos 1900 pontos szint alatt fejezte be a kereskedést, a befektetők elsősorban az egészségügyi szektort adták, az S&P szektorindexe mintegy 4 százalékot zuhant. Bár a Dow is nagyot esett, sikerült a lélektanilag fontos 16 000 pontos szint felett maradnia.

Az év végéig hátralévő két kamatdöntő ülés egyikén valószínűleg emelni fogja az alapkamatot a Fed - jelentette ki William Dudley, a New York-i Fed elnöke. A szakembert kulcsfontosságú tagnak tartják a Nyíltpiaci Bizottságban, ezért a véleménye is fontosabb a piac számára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK