A londoni FTSE-100 index 0,04 százalékos gyengüléssel 6804 ponton, a párizsi CAC-40 index 0,29 százalékos csökkenéssel 4428 ponton, a frankfurti DAX-30 index 0,09 százalékos erősödéssel 9659 ponton fejezte be a napot.

A londoni tőzsdén az olajipari cégek részvényárfolyamai csökkentek, mert újabb mélypontot ért el az olaj ára a nemzetközi piacokon, így romlanak a cégek pénzügyi kilátásai. Ezt a negatív hatást kissé ellensúlyozták egyes vállalati felvásárlásokról szóló hírek, a SABMiller árfolyama 9,8 százalékkal nőtt miután elterjedt, hogy az Anheuser-Busch InBev megveheti a vállalatot.

Párizsban az Air Franc-KLM csoport részvényárfolyama 3,3 százalékot csökkent és 8,26 euróra esett, miután a légitársaság bejelentette, hogy nagy sztrájkra kell számítani a napokban. A párizsi hangulat részben átterjedt Frankfurtba is, ott a Lufthansa részvényárfolyama 1,37 százalékkal csökkent, de a DAX még így is erősödéssel fejezete be a napot.

A hét hátralevő részében a két legfontosabb esemény az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve kétnapos, kedd-szerdai kamatdöntő ülése lesz, de talán még ennél is nagyobb hatása lehet a csütörtöki skóciai népszavazásnak, amelyben arról döntenek, hogy Skócia továbbra is része maradjon-e Nagy-Britanniának.

Előző pénteken a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,11 százalékos javulással 6806,96 ponton zárt, a frankfurti DAX-30 0,41 százalékos mínusszal 9651,13 ponton végzett, Párizsban a CAC-40 0,02 százalékkal 4441,70 pontra erősödött.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!