A részvénypiac forgalma kiemelkedően magas, 28,1 milliárd forint volt. Valamennyi vezető részvény erősödött az előző napi záráshoz képest, a legnagyobb mértékben, közel 4 százalékkal az OTP, amely a BUX-hoz hasonlóan új történelmi csúcson zárt.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője az MTI-nek elmondta: az OTP-vel egész nap igen magas tartományban kereskedtek, több mint 18 milliárd forintos forgalom mellett. Pozitívan hathatott, hogy az OTP szlovén lapértesülések szerint jó áron megszerezheti a privatizáció alatt álló szlovén bankot, de az elemző szerint az elmúlt hetek történései együtt eredményezhették az erősödést. Megjegyezte, az összes magyar eszközre jellemző volt a pozitív megítélés és az erősödő trend.

A Mol 16 forinttal, 0,48 százalékkal 3344 forintra erősödött, 3,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 490 forinttal, 3,97 százalékkal 12 830 forintra nőtt, forgalmuk 18,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3,50 forinttal, 0,75 százalékkal 470 forintra emelkedett, forgalma 336,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,56 százalékkal 5370 forintra nőtt, forgalmuk 1,9 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4171,26 ponton zárt hétfőn, ez 36,74 pontos, 0,89 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!