A barnamezős beruházással megvalósuló fejlesztések 37 hektáron valósulhatnak meg. Mindemellett a hazai olajtársaságnál vizsgálják a napelem telepítés lehetőségeit mintegy 500 töltőállomásukon tetőzetén is - közölte Fasimon Sándor.

Nemcsak az energiaellátásban jelennek meg a megújulók, de az utakon is az elektromos autók révén. Ennek megfelelően a Mol is előállt tavaly az Enter Tomorrow 2030 stratégiájával, aminek célja, hogy olajipai óriásból vegyipari céggé váljon. Ennek részeként a finomított kőolajnak az eddigi 70 százalékkal szemben csak 50 százalékból készül majd üzemanyag, a fennmaradó 20 pedig megy a petrokémiába - idézte Fasimont a portfolio.hu.

A következő években, 2021-ig lezajlik az egymilliárd eurós poliol beruházás Tiszaújvárosban, amivel elindultunk a műanyagok világába. A jövő évben átadják ugyanitt a műgumi üzemüket is; Fasimon Sándor szerint ezzel Petrokémiai fellegvár épül. A vállalat termelésének egyharmada valósul meg ma Magyarországon, ami 40 ezer hordó naponta.

2018-ig előrukkolnak egy saját flottakezelővel is, 1500 autóval Fleet Solution néven, mert Fasimon szavaival: "nem üzemanyagot, hanem kilométert szeretnénk eladni a vevőinknek". A Next-E projekt néven készül a 150 kilométeres sűrűségben villám- és gyorstöltőhálózat a cseh határtól az Adriáig és a Fekete-tengerig.

Szavai szerint kockázati tőke irányába is nyitottak, East West European Venture Capital Fund néven, 6 milliárd forintos alapot indítottak, amiből 40 százalékát Magyarországon kell befektetni - írja a szakportál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!