A napot még 268 forint körül kezdő euróárfolyam látványosan csökkent kedden, délután háromnegyed öt tájban már 265,85-ön állt a kurzus - tájékoztatott Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője. Hozzátette: a forint felülteljesítette a régiót is, a lengyel zlotyhoz mért árfolyam átszakította a 67-es szintet, ami közel egyhetes mélypontnak felel meg. A zloty vonzerejét csökkentették azok a legutóbbi lengyel jegybanki kommentárok, amelyek arra utalnak, hogy május közepén - a korábbi várakozásokkal szemben - mégsem valószínű egy 50 bázispontos kamatemelés.


A forintnak a sikeres dkj-aukció mellett az az euró/dollár keresztárfolyam visszapattanása is jót tett, a globális kockázatvállalási hajlandóság erősödésével összefüggésben. A kedvező amerikai lakáspiaci adatnak ugyan nem volt számottevő hatása, a keresztárfolyam így is 1,4318-ra pattant fel, ami délután 185,70 forintos dollárjegyzést eredményezett.


Az eurónál is tempósabban olcsóbbodott a svájci frank, a reggeli 210,50 forintos szint után 207 alá tért vissza az árfolyam.
Karsai úgy véli, ha szerdán marad, vagy netán tovább javul a hangulat, az euró a 265 forintos szintet is becélozhatja, a dollár jegyzése pedig 185-re süllyedhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!