Felkerült a 180 napon túl fennálló, 100 millió forint adótartozást felhalmozó cégek listájára az E-Star Management Zrt. is, amelyet 2011. december 31-én hozott létre a jelenleg csődeljárás alatt álló, több milliárd forintos tartozást felhalmozó E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. Az anyavállalat csődeljárás alatt kiadott közleményeiből kiderül, hogy az nyrt. 470 millió forinttal tartozik az adóhatóságnak. (A 2012 decembere óta csődeljárás alatt lévő energetikai vállalat hitelezőknek tett csődegyezségi javaslatáról itt olvashat.)

Az E-Star Management Zrt.-vel szemben 2012 augusztusában rendelt el végrehajtást az adóhatóság dél-budapesti igazgatósága - derül ki a nyilvános cégadatokból. A társaság jogelődje az E-Star Management Kft., korábbi nevén RFV Management Kft. volt. A cég fő tevékenysége üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadás. A társaságot azzal a céllal alapította az anyavállalat, hogy az E-Star csoport központjaként a csoport számára központi szolgáltatásokat nyújtson, majd ezeket a csoport tagvállalatai felé tovább terhelje - derül ki a kft. 2011-es beszámolójához benyújtott kiegészítő mellékletből. A cég 2011-ben 1,18 milliárd forint nettó árbevétel mellett 363 millió forintos üzemi veszteséget termelt, a mérleg szerinti vesztesége 410 millió forint volt. Kötelezettségei 2011 végén meghaladták az 1,36 milliárd forintot.

A NAV nem csak a cégek, hanem a tízmillió forintnál nagyobb összeggel szereplő magánszemélyek, vállalkozók friss listáját is közzétette, amin már bérelt helye van Gáspár Győzőnek (Győzikének) és feleségének, valamint Stadler Józsefnek. Erről részletesen itt olvashat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!