A Facebook két igazgatója, Marc Andreessen és Donald Graham ugyan fog értékesíteni részvényeiből az eladási moratórium október végi - eredetileg november közepi - lejártakor, de csak azért, hogy adófizetési kötelezettségeiknek eleget tudjanak tenni. Az anyag szerint további részvények eladása nem áll szándékukban.

A társaság e mellet bejelentette, hogy a tőzsdére lépéssel és a nyilvános részvénykibocsátással kapcsolatban felmerült mintegy 2 milliárd dollárnyi adókötelezettség kifizetéséhez szükséges összeget nem sajátrészvény eladásokkal kívánja előteremteni, hanem inkább saját forrásait használja fel erre, valamint hitelt vesz fel rá. Elemzők szerint a lépés nyugtatólag hathat a piacra, amely korábban azzal számolt, hogy e miatt további 101 millió darabbal nőhet a kibocsátás óta értékének mintegy 50 százalékát elveszítő részvények közkézhányada.

A bejelentett intézkedést úgy is fel lehet fogni, mint egy sajátrészvény vásárlást, hiszen az elemzők többsége már számolt azzal, hogy ez a részvénycsomag megjelenik a piacon, s ez további nyomás alá helyezhette volna az árfolyamot - vélte a  Herman Leung, a Sosquehanna Financial szakértője a CNBC-nek adott nyilatkozatában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!