A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 88,69 ponttal, 0,34 százalékkal, 25 733,6 pontra csökkent.

Az S&P 500-as mutatója 1,14 ponttal, 0,04 százalékkal esett, és 2861,82 ponton fejezte be a napot.

QP | Quality Placement

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 29,92 ponttal, 0,38 százalékkal lett több, és 7889,1 ponton zárt.

A befektetők figyelmét elsősorban a héten esedékes amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások kötik le. A konfliktusok rendezéséhez fűzött reményeket azonban mérsékelte Donald Trump amerikai elnök megjegyzése, miszerint nem vár különösebb előrelépést a tárgyalásoktól.

A befektetők figyelnek az amerikai Fed legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvére is, amelyet szerdán, közép-európai idő szerint este nyolc órakor tettek közzé.

Az energiaszektor részvényei az olajár emelkedése folytán drágultak, a pénzügyi vállalatok részvényárfolyamai stagnálással várják a Fed-jegyzőkönyv közzétételét.

A technológiai szektor részvényei jól teljesítenek, míg az ipari vállalatok részvényei mínuszba fordultak az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások előtt.

Képünk forrása: shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!