Nem jött össze a rekord az amerikai tőzsdén

Valamivel 1 százalék feletti pluszban zártak a vezető amerikai indexek, a kezdeti jó hangulat után további óvatos emelkedés következett. A Dow 50 ponton belül zárt mindenkori csúcsához képest.
portfolio.hu, 2015. május 14. csütörtök, 22:24
Fotó: Reuters

Nem jött össze a Dow Jones Indexnek a rekorddöntés, ugyanakkor 1,05 százalékos emelkedés után 18 250 ponton zárt - írja a Portfolio.hu. A Nasdaq 1,4, az S&P 500 pedig 1,07 százalékot emelkedett a kereskedés végére. A Dow komponensei közül a nap nyertese a Microsoft lett (+2,2%), míg a nap vesztese a Cisco (-0,5%), amelynek árfolyama a Dow komponensei közül egyedüliként esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK