Nem volt jó napja Budapestnek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,3 százalékos csökkenéssel 39 006 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a pénteki záráshoz képest.
Szabó Zsuzsanna, 2018. február 19. hétfő, 18:31
Fotó: Napi.hu

Főként az OTP gyenge teljesítményének tudható be, hogy a magyar részvényindex mínuszban fejezte be a napot. A bankpapír árfolyama közel került a korábbi csúcsához, de onnan lefordult, és így több mint 1 százalékos mínuszban zárt - mondta az M1-en Wolf Martin, a KBC Equitas junior elemzője.

Míg az OTP és a Richter veszteségben zárt, addig a Mol és a Magyar Telekom emelkedett a hét első kereskedési napján. Az olajipari cég kedd hajnalban teszi közzé negyedik negyedéves adatait, az elemzők a bázisidőszakhoz képest javulást várnak.

A Magyar Telekom szerdán publikálja jelentését, amelyben megjelenhet az osztalékjavaslat is - fejtette ki az elemző az MTI szerint.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen elemzője az MTI érdeklődésére arra mutatott rá, hogy Amerikában ünnepnap miatt nincs kereskedés hétfőn, így a befektetők kivártak a nemzetközi tőzsdéken. Ennek megfelelően a magyar részvények oldalazással, illetve enyhe gyengüléssel, alacsony forgalom mellett cseréltek gazdát.

Hétfőn a Mol közel 1 százalékos emelkedéssel 2896 forintra drágult 1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 1,3 százalékos esést követően 11 600 forinton zárták a napot 3,7 milliárd forintos forgalmat követően.

A Magyar Telekom árfolyama 1,1 százalékkal 470 forintra emelkedett, forgalma 299,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,8 százalékkal 5900 forintra esett, a részvények forgalma 905 millió forintot ért el.

Képünk forrása: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK