Nem volt jó napja Európának

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai indexek szerdán, a hangulatot főleg a kínai gazdaság lassulása és az ukrajnai helyzet miatti aggodalmak határozták meg.
Napi.hu, 2014. március 12. szerda, 19:02
Fotó: Napi.hu

Az FTSE-100 1, a DAX 1,3, a CAC-40 1 százalékos mínuszban zárt, a Stoxx Europe 600 indexe 1,1 százalékot esett, ami utóbbi esetében havi mélypontot jelent. A periféria is bepirosodott: a madridi IBEX-35 0,9, a milánói FTSE MIB 0,3 százalékos veszteségben zárt. Az athéni ASE az előző napi értékén zárt, ugyanis megjelent egy második hónapja növekvő ipari termelést mutató adat.

A tengerentúli indexek vegyes képet mutattak közép-európai idő szerint este 7 órakor. A Dow 0,2, az S&P-500 0,1 százalékos mínuszban állt, míg a Nasdaq 0,3 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK