Mint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2016. április 5-i közleménye kapcsán ismeretes, a jegybank folyamatos piacmonitoring tevékenysége keretében a Norbi Update Lowcarb Nyrt.-nél egy-egy rendszeres, illetve rendkívüli tájékoztatás elmaradását észlelte. Mivel az MNB megállapította, hogy a Norbi Update Lowcarb Nyrt. - a társaság érdekkörében felmerült - technikai okokból átmenetileg képtelen volt az MNB által működtetett hivatalos közzétételi hely használatára, ezért a jegybank haladéktalanul felfüggesztette a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényeinek forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén.

Bár a kibocsátó a technikai hibát még aznap elhárította, időközben az MNB további közzétételi hiányosságot tárt fel. Ezért a Norbi Update Lowcarb részvények tőzsdei forgalmazására elrendelt moratóriumot fenntartotta.

Tekintettel arra, hogy a mai napon a Norbi Update Lowcarb Nyrt. valamennyi közzétételi kötelezettségének eleget tett, az MNB - a tőkepiacról szóló törvény alapján - határozattal intézkedik az érintett értékpapírok tőzsdei kereskedésének visszaállításáról, s erről szóló döntését honlapján teszi majd közzé - olvasható a közleményben.

Mint ismeretes, az MNB egy korábbi - a Norbi Update Lowcarb Nyrt. brókerbotrány kapcsán elszenvedett veszteségeiről szóló - sajtócikkel összefüggésben továbbra is piacfelügyeleti eljárást folytat a társasággal szemben. A jegybank piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét szintén nyilvánosan közli internetes honlapján.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!