A Morgan Stanley árbevétele 23 százalékkal emelkedett 2011 negyedik negyedévéhez képest, így 6,97 milliárd dollárt tett ki. Ez szintén egy picivel elmaradt az elemzők 7 milliárd dolláros várakozásától.

A cégen előzetesen komoly nyomás volt, hogy javítsa jövedelmezőségét a kötvénypiaci üzletágán. A bank korábban már bejelentette, hogy fokozatosan építi le kockázatos eszközeit, illetve vált át az elektronikus kereskedésre, ami elbocsátásokkal jár. A múlt héten a Wall Street Journal arról számolt be, hogy a karcsúsítás 1600 munkavállalót érinthet elsősorban a kötvénypiaci divízióban. A megszorítások részeként a cég arról is határozott, hogy 350 ezer dollár feletti nyereséget hozó üzletkötőinek havi részletekben fizeti ki a bónuszukat, nem pedig egyösszegben.

A fenti lépések következtében az MS intézményi üzletága, mely a befektetési banki részleget is tartalmazza, 43 százalékkal magasabb eredményt ért el, így 2,95 milliárdos profittal járult hozzá a vállalat számaihoz.

A komoly kihívásokkal teli 2011-es év után fordulóponthoz érkeztünk - mondta az eredmények kapcsán James Gorman vezérigazgató. Szerinte a Morgan Stanley most ismét bizonyította, hogy befektetési banki üzletága vezető helyen van a szektor szereplői között.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!