A Pew Charitable Trusts adatai szerint egyre nő a különbség az amerikai nyugdíjalapok eszközei és kötelezettségei között, de a legnagyobb probléma nem is ez, hanem a befektetéseken elérhető hozam, ugyanis a kumulált hozamok alacsonyabbak, mint az átlaghozam - írta a portál.

Így viszont egy hosszabb ideig tartó negatív hozamszériát egy későbbi megugrás sem tudja ellensúlyozni. Például New Jersey nyugdíjalapjai 2016-ban összesen 27 milliárd dollárral növelték kifizetési kötelezettségüket, miközben a befektetések és tagi hozzájárulások miatt 6 milliárd dollárral csökkent az eszközállományuk.

Ezt az ütemet feltételezve 2023-ban jöhet egy nyugdíjválság az érintett alapoknál. Ha hasonló éve lesz a piacoknak idén és jövőre is, a nyugdíjpiaci válság már azelőtt elkezdődik, mint ahogy az a 2021-es aggregát adatokból kiderül - olvasható a cikkben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!